11. Carry on vs. rodilište

Eriana sam rodila u predvečerje Božića 2016. Što znači da su svi kod kuće večerali francusku i purana sa mlincima, ja sam imala posluženu -infuziju. Moju Dariu sam uzela za ruku i rekla: ‘Daria, molim, za burek, obećajem, ostaje između mene i tebe, nitko neće znati!’. Nije dala. U sobu sam namještena oko ponoći, što znači, da nije bilo hrane do ranoga jutra. Tko se samnom druži, zna da samnom nije za živjet ako sam: a) nenaspavana i b) gladna. Zato…

MOJ POPIS:

Hrana. Sve što možeš jesti, a da ne škodi dojenju. Meni je ovaj put strašansko pasala Plazma (veliko pakovanje), Petit keksi i Frutabele.

Voda. Od onog plina u rađaoni ćeš imati osjećaj da ti je u ustima Sahara. Slijedeći dan kada te sustigne umor trebati ćeš vodu da te razgali.

Sve potrebne dokumente za pristup porodu. To valjda nije ni potrebno pisati. Ne zaboravi ulaznicu za partnera, ukoliko se prisustvo na porodu mora platiti. 🙂

Sexy mrežaste gaće. Ja sam uzela 3 paketa. Dva sam vratila kući jer u Lj rodilištu svaki dan dobiješ nov komplet potrebnih stvari. 

Ulošci. Oni što pokriju i pupak i bubrege. Nemoj biti kao moja cimerica, rekla je: ‘Nisam htjela uzimati te velike, rekla sam da sigurno izmišljaju, ja sam uzela samo dnevne!’. Zato je jutro poslije izgledala kao da je statirala u filmu Masakar motornom pilom. Znači. Ne izmišljaju. Trebaš to! U velikim količinama.

3 podkošulje. U bolnici kao što sam spomenula svaki dan dobiješ set koji sastavlja ogrtač, natikače, trudničku halju, sexy gaće i komplet čistih ručnika. Te halje! Dizajner koji ih je osmislio pa recimo, da nikad nije rodio, dojijo, nije bio šivan, krvav i ostale čari koje doživiš prvih dana u rodilištu. Zato sam na(m)učena prvim iskustvom ovaj put po sobi paradirala u gaćama, podkošulji i ogrtaču. Dojenje je neometano, osjećaš se kao čovjek i dostojanstvo ti nije poljuljano.

NASTAVCI ZA DOJENJE. Nismo svi te sreće, da nam dojenje nekako krene ‘u prvo’. Zahvalna sam medicinskoj sestri koja mi je prilikom prvog boravka u rodilištu pokazala nastavke (ili štitnike, kako ti je draže). Nastavci koje sam upotrebljavala tada i sada su marke #medela. Lagani, mekani and easy to use! Bezbolno, bez ispucalih bradavica, jer novorođenče je sve samo ne nemoćno. O, kako ćeš se me sjetiti! J

Vesele čarape i svoje papuče. Čarape – uvijek nosim dvije različite. I po tome znam koliko su ljudi opterećeni nebitnim detaljima. Budi izvan okvira. Uvijek! Svoje papuče. U flufastim Pepa Pig papučama se osjećaš super, samo pomisli, da u papučama moraš na skupni WC i pod tuš. Neka izbor padne na nešto gumeno i nešto što ne klizi. Poslije poroda si dovoljno udešena i bez padanja po pločicama.

Termofor. Uvijek si možeš natočiti tople vode i postaviti: a) u rađaoni na križa – meni pomoglo, b) dan poslije poroda, prsa počinju biti mobilna postaja Dukatove mljekare i tada će ti biti prijatno, da topal termofor držiš na njima. Smješna scena – pošaljem Erniju dan poslje poroda sms: ‘Donesi mi TERMOVKU sa turskom kavom i stavi malo mlijeka u nju.’. On donese još jedan termofor sa objašnjenjem: Nikako mi nije bilo jasno kako da stavim kavu i mlijeko unutra, kad unutra ide voda!’. Muški. J

NEŠTO ZA UMIRITI SE. Naime. Prve dane ćeš doživjeti tornado različitih osjećaja između ostalog i žalost i melanholiju. Uzmi zbog toga sa sobom i nešto što ćeš u tom trenutku stisnuti i pomirisati. U prvo sam sa sobom uzela Ernijevu majicu u drugo Erianovu. Pomogle su kada sam se borila sa turbulencijama u osjećajima.

To je to! Stvari spakiraj u torbu koju je lako ugurati u ormar. Vidjela sam ženske sa carry-on kuferom. Ne trebaš ga jer nisi na odmoru, nitko te neće gledati kakva dolaziš i odlaziš iz rodilišta i ne praktičan je. Nemožeš ga ugurat u mini ormar, držiš ga onda kraj kreveta i smeta dok oko tvoga kreveta skače jutarnja vizita.

O tome što uzeti sa sobom za osobnu higijenu pa u slijedećoj objavi.

Hm, šminkica nije dio popisa! Barem nije bila dio mojega. Računa li se BB krema pod šminku?

S osmijehom, Vildana

2 comments

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s