Design a site like this with WordPress.com
Započnite

30. Kad ostaneš bez teksta

Jeste li znali?

Jeste li znali da ti život sa rođenjem dijeteta pošalje poklon? Je, je dobiješ ti taj slatki, mali i mirišljavi smotuljak. Ali! Ali sa njim stigne i OGLEDALO. Točno tako. Ogledalo. Vidiš sebe u njegovim pokretima i mimiki. Ukoliko misliš, da si sam namazan sa svim mastima, rodiš sebi dijete masnije od tebe. Pa evo nova objava donosi neke naše situacije u kojima smo se Erni i ja pogledali i rekli si: ‘Pečeni smo!’.

OGLEDALO 1.

Igramo se u prizemlju naše kuće. Erian je u opakom boju sa gašenjem požara na lego kockicama. Vatrogasna flota je pripremljena na akciju, sve pršti od akcije. Erni drijema na kauču. Inari se valja po podu i negoduje tražeći čistu pelenu. Ja? Meni se ne da po 16 stepenica na gornji kat po pelenu. ‘Eriane, sine, bi li molim te otišao u Inarinu sobu po JEDNU pelenu?’. Bez pregovaranja prekida igru i kaže: ‘Idem mami, nema problema!’. Dolazi dolje, u rukama nosi tri pelene i vlažne maramice. ‘Eriane, sine, trebam samo pelenu, sve ostalo imam ovdje.’. I onda? I onda te ‘izuje’ da se i Erni pomakne iz dremanja.

‘Evo ti tri pelene i vlažne maramice, ako se ponovno pokaka, da ne moram opet po stepenicama, moram se igrati!’.

ZNAČENJE: Snašao sam se. Nemoj više biti dosadna, razmišljam unaprijed, moram se igrati i ako još jednom odem gore izgorjeti će mi grad od lego kockica.

E tako.

OGLEDALO 2.

 Večer je. Kod nas je pravilo, da se poslije 19.30 gase svijetla na dojnjem katu i ‘selimo se’ gore. Gore onda krene večerni ritual, još malo stiskanja i do 20.30 oboje spavaju svatko u svojoj sobi. Uglavnom. Vezajući se na Ogledalo 1., ulazim u Inarinu sobu i zatičem niži sanduk na kojem je ogledalce, elastike za kosu i ostale ‘ženske stvari’, povučen do previjalnog stola. Zovem Eriana i mamećim strogim glasom govorim: ‘Eriane, sine, jesi ti ovo razbacao? Pogledaj i okvir je pao sa sanduka. Na što on odgovara, da i Erni i Inari naćule uši, okreće se na petama i žuri izabrati knjige za večernji maraton čitanja.

‘Poslala si me po pelene u sobu, nizak sam i nisam ih mogao dohvatiti, zato sam se popeo na sanduk.’

ZNAČENJE: Snašao sam se. Budi ponosna na mene. Zini još jednom i sama ćeš drugi put po stepenicama po pelene.

Kako?

OGLEDALO 3.

Ekspert za prilagođavanje planova i programa. Danima kada ga popodne vodimo na treninge u dvoranu, da skupa sa tatom ispuca višak energije (usput jel imaju kakve vježbe da umori jezik?), se vozeći umorni nas dvoje (Erni i ja) dogovaramo sa Erianom kakav nam je strateški plan kada stignemo kući jer kasno je i treba čim prije čim već stvari napraviti i u pravo vrijeme leći u krevet. Moj plan: ‘Eriane, sine, kad stignemo kući, izuješ se i skineš jaknu, podgrijemo večeru i odmah šibamo na kat, umiješ zube, okupaš se i čitamo knjigice. Njegovi odgovori na naše planove u autu uzrokuju, da Erni i ja često se pogledamo u retrovizoru jer, jp, ‘pečeni smo’!

‘Slažem se sa tobom, mami, dođemo kući, pa se izujem, pa gledam crtić, pa pojedem večeru, pa pogledam crtić, pa idemo gore. Tako će biti carsko. Okej, mami?’

ZNAČENJE: Mislim da si u svom palnu nešto propustila. Evo podsjetio sam te! Uradi mi išta ako možeš!

Ne mogu sine, ne mogu. Budi točno takav, snalažljiv. Obrni riječima sebi korist.

Vi? Znate o čemu pričam? ‘Izuje li vas’ ponekad čovječuljak malo veći od pedlja?

S osmijehom, Vildana

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s