Design a site like this with WordPress.com
Započnite

43. CORONA = Prirodna selekcija

Prosipanje pameti LEVEL PRO ->

Prirodna selekcija je utjecaj je bilo kojega faktora iz okoliša na organizam. Kao selekcijski faktori mogu djelovati: ekstremne temperature, oborinski omjeri (sušna razdoblja, poplave), kemijski uvjeti, prirodni neprijatelji različitih štetočina i nametnika koji unaprjeđuju evoluciju pojedinih vrsta i uzročnici bolesti koji tijekom širenja i djelovanja zaraze selekcijom i umanjenjem populacije snažno utječu na evoluciju domaćinova organizma, a kroz njegovu obranu također i na svoju vlastitu. Natjecanje i borba oko hrane (Lidl🤦‍♀️), životnoga prostora (parkići🤦‍♀️) i ostalih važnih životnih uvjeta (manikir, pedikir🤦‍♀️) ubraja se u unutarvrstnu selekciju koja podređene skupine potiskuje u nove ekološke niše ili vodi njihovu izumiranju. Tako djeluje selekcijski pritisak. Djelujući tijekom milijuna godina, selekcija omogućuje razvoj novih adaptacija u najrazličitijim sredinama na Zemlji.

Preuzeto sa: WIKIPEDIA.

Da pojednostavim. Određeno je upozrenje, da ne izlaziš van. Ti izađeš van, jer Bože moj, pa neću lizati držalo u javnom autobusu. Virus te nađe. Možda ne tebe. Nehote ga odneseš u stubište svoje zgrade gdje će starija teta sa trećeg sprata ga pokupiti, dok si ode po kruh u trovinu ispod zgrade, a on će nju pokupiti i reći će joj: ‘Dihaj, dihaj, pa ćemo ići pa-pa.’.  😷                  

I odjednom, dogodi se prirodna selekcija. U kojoj si ti bio dio lanca. Zašto? Zašto je to potrebno, ako #ostanidoma? 🏠

Čestitam ti, Nevjerni Toma, ako još uvijek misliš da je to sve toerija urote. Da je tamo netko sve to ‘smućkao’, da ima od toga koristi. Čestitam ti i ako misliš da je to sve nepotrebno, i da prave dramu, i da je Corona – dimna zavjesa.

Da ti kažem. – Dao Bog da je to sve istina.- Poštovati ću te kao najveće božanstvo, ukoliko je to zaista tako. Sagraditi ćemo ti i spomenik po imenu – ‘Jesam vam rekao/la’. Može?

Ali, ajde, ako je ikako može, da sad za sad ne pokušavamo dokazivati se jedni drugima. Hajde da ne izazivamo sudbinu. Hajde da je čovjek – čovjeku – čovjek. Hajde ne razmišljaj previše. Hajde osjeti malo više. Hajde da se prilagodimo situaciji. Hajde da te svoje teorije preneseš na papir u ovo doba izolacije, pa kad se sve vrati u normalu izdaj knjigu sa istim nazivom kao i gore spomenuti spomenik.

U samo par tjedana nešto oku nevidljivo nam je dokazalo da smo tako lako zamijenjivi. Da ukoliko -želimo- , svijet se može tako brzo i jednostavno zaustaviti. Ono što smo si do jučer mislili da je neodgodivo, ostalo je na svom mjestu. Ne visimo za svaki jogurtić u trgovini. Upotrebljavamo kuhinje. Ne gnjezdimo u lokalima. Upoznajemo ljude koji su naša obitelj. na kraju krajeva, u pidžami smo, a toliko važnan posao obavljamo. #supermanupidžami

Ostanite zdravi! Ostanite doma! Povežite se sa svojim najbližim, jer kakva vremena dolaze, preživjeti ćemo jedino, ako si budemo znali pomagati sami. Što budemo sada posijali, žeti će naši potomci.

Sa ovim postom sam željela odgoditi ‘kukanje’ u karanteni. Jer, hm, da drugi tjedan karantene je bio poprilično naporan. Od četiri člana naše obitelji samo je jedan bio zdrav. Nadvili su se nad nas crni oblaci. A onda sam jedno jutro slučajno pogledala odlomak jedne emisije i moj pogled na karantenu se je odjednom promjenio.

Čitamo se.🤓

S osmijehom, Vildana

#ostani doma

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s