Design a site like this with WordPress.com
Započnite

52. Soba za 2. rođendan

Baj baj krevetić! Dobro došao krevet za velike cure.

Mart 2019 je bio…jučer? S oduševljenjem sam farbala zidove sobe i zamišljala si kako će maleni kuglica sreće najveće zaživjeti u nježno bijelom krevetiću…

Polako stiže vrijeme, kada se naša velika cura seli u krevet. Veliki krevet.

U svojoj sobi spava od 6.mjeseca, ali… Ali sada je došlo vrijeme, da se u njenu sobu useli krevet iz kojega će moći sama izaći. Jer… ‘welcome’ faza ‘SAMA ĆU!’. Došlo je vrijeme oblačenja i presvlačenja…jer…welcome faza SAMA ĆU!

Velika cura!

Kako sam se uhvatila u koštac, sa sobom za curicu?

Najveći problem mi je predstavljao izbor boje za zidove. Po dugom premišljanju odlučila sam se, da će to ostati višnjica na tortici. Bojanje zidova sam dakle ostavila za sam kraj uređivanja.

Tako.

Dobitna kombinacija u postupku opremanja sobe u mojem primjeru bila je:

•             IZBOR OSNOVNOG NAMJEŠTAJA

•             DEKORACIJA

•             BOJANJE ZIDOVA.

Nekako sem razmišljajući i tražeći odgovore shvatila sam, da moraš nekako krenuti tim redom.

Glede na starijeg sina, nastavila sam s praksom, da djeca imaju garderobu uređenu u IKEA sistemu TROFAST. Dimenzije našeg TROFAST garderobnog dijela su: širina: 94 cm, dubina: 44 cm, visina: 52 cm. Nekako ne glede na parket odlučila sam se za verziju imitacije drveta. Puno toplije mi izgleda od običnog bijelog TROFASTA.

 TROFAST je odličan izbor. Kombiniraš i prilagođavaš ladice glede na boje  u sobi. IKEA ima u ponudi i različite TROFAST DIMENZIJE. Dimenziju: Širina: 44 cm, dubina: 30 cm, Visina: 91 cm sam namijenila kao knjižnu policu i kao organizator za igračke. Glede na MOOD Board koji sam napravila za sobicu sam posude koje idu u TROFAST seriju izabrala u roza, žutoj i tirkiznoj boji.

Još jedan life hack koji sam s godinama upraksala je, da u svojoj sobi djeca imaju samo igračke koje su im trenutno zanimljive! Točka. Kvaliteta igre je bolja i činjenica, da im igračke svako toliko zamijenim je kod nas kao Božić. Kada im izvadim ‘nove-stare’ igračke  imam tjedan dana mir da se igraju s ‘novim-starim’ igračkama.

Prilikom izbora kreveta sam dugo vremena tražila i razmišljala što napraviti. Ikeina KURA linija je odlična ima je stariji sin u sobi, ali mi nekako nije išla na karakter naše curice. Onda se mi je pokazala mjesečna akcija IKEA KLUBA u kojoj je bila ponuda za krevet kode MINNEN. Kupila me je činjenica, da taj krevet doslovce raste sa djetetom. Od slatke minijature dimenzije 85×135 do kreveta za odraslo dijete, dimenzije 85×200. Samu konstrukciju sam provjerila u živo u IKEI i iznenadila me je koliko je krevet stabilan. Oklijevala sam između bijele i tirkizne boje.

Onda sam uzdahnula i rekla si ‘Samo jednom se živi!’, kliknula sam i u IKEINU košaricu ubacila MINNEN tirkizne boje.

Bijelo imaju svi! Hajde, da vidimo kakav izazov mi je ukombinirati tirkiznu boju u prostor.

U sljedećoj napišem nešto više o samoj dekoraciji sobe za curetak.

S osmijehom, Vildana

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s